Fotoutmaning dag 4 – Min hobby

Hovra över bilden med musen för att se originalet!

Min hobby förutom fotografering är att designa bloggar/hemsidor. Men eftersom jag numera har ett företag kan man inte kalla det hobby längre. Jag tänkte efter och kom fram till att förutom fotografering är bildredigering ett stort intresse.
Ibland önskar jag att jag kunde säga att min hobby var någon sport eller att dreja. Men närmast hobby jag kan komma är nog just bildredigering. :)

Jag använder mig av Photoshop och allt jag kan har jag lärt mig via tutorials på nätet. Det är bara att googla Photoshop tutorials så får man upp hur mycket som helst. Vissa bättre och andra lite sämre kanske…

En helt ny värld öppnade sig för mig när jag för några år sedan började fota i RAW istället för jpeg. Jag börjar att redigera bilden redan i Camera RAW för att sedan öppna upp den i Photoshop där jag ibland fortsätter redigeringen med olika actions. [Det finns en hel del gratis actions, se t.ex. här. Annars finns det även att köpa, se tex. här och här.] Allra sist så brukar jag lägga på en vattenstämpel i form av en brush som jag gjort i Photoshop.

Eftersom jag tycker bildredigering är så kul strävar jag alltid efter att lära mig mer. Jag har några DVD om just bildredigering från Moderskeppet och mycket av materialet [om inte allt?] finns på nätet numera. Här är några sidor som jag har väldigt stor nytta av:

www.photoshoprecept.se
www.moderskeppet.se [främst Photoshop]
www.bildbehandla.se [Photoshop Elements]

Fotoutmaningen:
Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema “grön”
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema “ljus”
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema “olika”
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad (favorit i repis)
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema “två”
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply A F F L U E N Z A juli 7, 2011 at 19:30

  Jag fotar också i RAW, sen är det ACR samt Photoshop som gäller. Tutorials är guld värda. :)

  [Svara]

 • Reply Dessi - Home and desire juli 6, 2011 at 00:05

  Vilka bra tips! Jag vill verkligen lära mig mer om redigering. Är urkass på det… Ska kolla lite extra på actions och jag bara måste börja fota i RAW istället för jpeg… Det har jag tänkt att göra i ett år nu ungefär. Haha.

  Ha en härlig dag!
  Kram Dessi

  [Svara]

 • Reply Kristina - ingen vanlig dag juli 4, 2011 at 22:03

  Jag fotar ockås bara i RAW och redigerar i det programmet i photoshop. Vilken skillnad det är!

  Vi är nog ganska lika du och jag – alla dina inlägg som du skrivit dt sista känns det som om jag skulle kunnat skriva. Förutom det där med att göra webdesign för det är jag urkass på :)

  Kram till dig!

  [Svara]

 • 1 2

  Leave a Reply